Gordon Browne

Gordon Browne is fysiotherapeut / manueel therapeut / Feldenkrais Practitioner. Hij werkt in zijn fysiotherapeutische kliniek in Bellevue, Washington, en heeft meer dan 30 jaar klinische ervaring met musculoskeletale problematiek in de eerste lijn en manuele therapie. Met een levenslange passie voor bewegen heeft hij met succes diverse integratieve bewegingssystemen aangepast voor de fysiotherapeutische praktijk en vertaalt naar een westers medisch taal- en denkkader. Het meeste put hij uit de Feldenkrasis methode®, maar ook uit Pilates, Tai Chi en Yoga. Hij doceert zijn aanpak reeds meer dan 20 jaar en heeft dit neergelegd in twee boeken “A Manual Therapist’s Guide to Movement” and “Outsmarting Low Back Pain” (Movement Matters 2005). Zijn visie op de rol van fysiotherapeut als bewegingscoach.

Publicaties

Gordon Browen (2006) A manual therapist’s guide to movement: teaching motor skills to the orthopedic patient.
In het voorwoord van dit boek schrijft Darlene Hertling, auteur van Management of Common Musculoskeletal Disorders, over Gordon Browne.

Gordon Bowne moet gefeliciteerd worden met zijn presentatie van zijn uitstekende benadering van oefen- en bewegingstherapie. Hij heeft de aanwezige ‘best evidence’ binnen de manuele therapie gebundeld en en dit geintegreerd met de Feldenkrais Methode en dit vertaald naar de klinische praktijk. Het samenkomen van de Feldenkrais methodologie en de manuele therapie is eindelijk bereikt door dhr. Browne’s werk.

Gordon Browne (2005) Outsmarting low back pain.
Het betreft een innovatief zelfhulp programma voor patiënten met lage rugpijn, bestaande uit een boek en oefen-DVD met oefeningen van uitzonderlijk hoge kwaliteit. De DVD bevat 24 milde oefen-/bewegingssessies van elke slechts 15-30 minuten, allemaal nauwkeurig gedemonstreerd op meer dan zes uur digitale video van hoge kwaliteit.

 

Fysiotherapeuten over zijn cursus

Het was een geweldige cursus boordevol informatie. Ik kijk er naar uit deze informatie in de praktijk in te gaan zetten.

Zeer goede presentatie! Meer fysiotherapeuten zouden deze kennis moeten hebben als we meer bekend willen raken met mondaine fysiotherapeutische oefen benaderingen. Ga door met het geven van deze cursus en andere variaties van integratief bewegen.

Ik heb echt van deze cursus genoten. Het liet me anders over bewegen nadenken.  Een goede ‘hands-on’ toepassing van diverse bewegingsstrategieën.

Een docent met verstand van zaken, de inhoud werd op een leuke en interactieve manier gepresenteerd.

De doceerstijl van de trainer was erg ‘hands-on’, waardoor ik beter de kennis kon vasthouden en mijn interesse gewekt werd om meer van dit onderwerp te leren.

Ik heb zoveel van deze cursus geleerd! Ik kan niet wachten deze technieken uit te proberen bij mijn patiënten.

Prima direct toe te passen in de klinische praktijk. De beste manier om dit te leren is door doen. Prima gepresenteerd, hou van de ‘hands-on’ benadering.

Het is een uitstekende praktische cursus.

Ik waardeer de praktische implicaties en de directe toepassing in specifieke training en functies. Zeer verfrissende gehele lichaam integratie.

Zeer hoge kwaliteit cursus!

Fantastische cursus, prima docent. Ik wil meer!

Uitstekende toepassing van functionele benaderingen/gebruik van specifieke oefentechnieken.

Zeer interessant onderwerp, behulpzame en innovatieve ideeën om de therapie sessies te verbeteren en de doelen te bereiken.

De cursus was erg informatief en het materiaal kan in veel settingen worden toegepast. de docent was zeer dynamisch en onderlegd.

De docent had veel kennis, en reageerde attent op vragen en opmerkingen. Hij was ook boeiend en wist onze aandacht de gehele tijd vast te houden.

De trainer in grappig om mee te maken!

De syllabus is erg behulpzaam, goede foto’s en gemakkelijk te lezen in vergelijking tot andere cursussen die ik gevolgd heb.

Excellente presentatie.

Zet je echt aan het denken en hoe het toe te passen in de klinische setting. Begrijp het belang weer van integreert bewegen in alle stadia van de revalidatie.

Erg informatief, veel bruikbaar materiaal gepresenteerd, ontspannen docent. Ik zal zeker de technieken gaan gebruiken.