Psychfysio Opleidingen ontvangt het NRTO-keurmerk

Group of people standing in a row and applauding

Als fysiotherapeut maak je het zelf ook allemaal mee. Je kwaliteit als fysiotherapeut moet extern bekrachtigd worden. Als post-hbo nascholingsinstituut ontkomt Psychfysio Opleidingen daar ook niet aan. En dat heeft naast de rompslomp, ook goede kanten. Zo zorgt het KNGF en SKF,  via hun accreditatieprocedure, ervoor dat de aangeboden cursussen aansluiten bij de beroepsomschrijving van de fysiotherapeut. Op talloze vlakken moet de cursusinhoud en organisatie van hoge kwaliteit zijn. Als kwaliteitsopleider wil je echter ook een bredere maatschappelijke erkenning hebben. Het CRKBO is een mooie eerste stap, spannender wordt het als je het NRTO-kwaliteitskeurmerk wilt behalen. En dat is gelukt. Psychfysio Opleidingen heeft op 11-7-2022 het NRTO-keurmerk ontvangen.

NRTO-keurmerk

Het NRTO-keurmerk is een onafhankelijke erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingenmarkt. Diverse kleinere en grote organisaties, zoals het LOI of bijvoorbeeld AVANS+, vinden het NRTO-keurmerk relevant en hebben dit behaald. Het NRTO-keurmerk wordt afgegeven door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), de brancheorganisatie voor trainen en opleiden. Een onafhankelijke, externe certificerende instelling heeft tijdens een audit vastgesteld dat Psychfysio Opleidingen voldoet aan de kwaliteitseisen van het NRTO-keurmerk. Hiermee kan Psychfysio Opleidingen aantonen dat zij voldoet aan hoge eisen voor transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het personeel.

Toekomstbestendig

Psychfysio Opleidingen vindt bij NRTO een partij die maatschappelijk de belangen van private opleiders behartigen. Zo opent het NRTO bijvoorbeeld de weg richting de STAP-subsidie voor opleidingen die het NRTO-keurmerk hebben. Het is niet aannemelijk dat de STAP-subsidie, zoals die nu vormgegeven wordt, blijft bestaan. Om in aanmerking te komen geldt namelijk de regel ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Toen op 1 juli de inschrijving geopend werd, was de subsidiepot na 2,5 uur al ‘uitverkocht’. Dat is vreemd natuurlijk. Een START-subsidie binnenslepen omdat je wakker en alert bent, en goed met computers/internet overweg kan, is niet bepaald eerlijk. Beter zou het zijn als er een aanmeldingsperiode komt, bijvoorbeeld twee weken, en na sluiten van die periode wordt er geloot wie wel of geen STAP-subidie krijgt. Niet fijn natuurlijk als je uitgeloot wordt, maar dat is dan door toeval en niet doordat anderen je te snel af zijn. Ik vermoed dat het NRTO-keurmerk een erkenning blijft die vanuit de overheid noodzakelijk is om aan toekomstige ‘versies’ van de STAP-subsidie te blijven voldoen. Het NRTO-keurmerk maakt Psychfysio Opleidingen toekomstbestendig. En dat komt jou als fysiotherapeut natuurlijk ook ten goede.

TIP:  Afgeronde cursussen

Bron

Peter van Burken

Peter van Burken

Psycholoog / ex-fysiotherapeut. Auteur van Gezondheidspsychologie voor de fysiotherapeut en het boek Mindfulness en Fysiotherapie. Initiator en docent Psychfysio opleidingen.

Zin in een leuke en boeiende cursus?

Kijk dan hier voor inspiratie!

" 3000+ tevreden fysiotherapeuten gingen je voor. "

Nieuwsbrief

Elke twee weken 3 samenvattingen voor fysiotherapeuten. Gratis, al 17 jaar. 6000+ fysiotherapeuten gingen je voor.

Volg ons op facebook:

Database met 1500+ artikelen

Voorjaar 2023

Werken met beleving en emotie binnen de fysiotherapie

3 dagen. Start 6 maart 2024. Prijs € 595,- …

Motivational interviewing en oplossingsgericht coachen

3 dagen. Start 10 januari 2024. Prijs € 495,-…

Vrouw stretcht mindfull tegen rugpijn.

Belevingsgericht lichaamswerk binnen de fysiotherapie

5 dagen. Data 13 januari 2024. Prijs € 995,-…

De Mindful Fysiotherapeut

8 dagen. Start 18 januari 2024. Prijs € 1395,-…

Dansante Fysiotherapie op basis van Laban/Bartenieff

8 dagen. Start 25 januari 2024. Prijs € 1395,-…

Gezondheidspsychologie voor de fysiotherapeut

5 dagen. Start 28 februari 2024. Prijs € 975,-…

Acceptance and Commitment Therapy bij pijn

3 dagen. Start 8 maart 2024. Prijs € 495,-…

Pijn- en Stressmanagement technieken

3 dagen. Start 31 mei 2024. Prijs € 595,-…

Vrouw doet pilates oefeningen en voorkomt daardoor rugpijn.

Fysiopilates opleiding

9 dagen. Start 10 september 2024. Prijs € 1395,-…

kngf-logo-klein
keurmerk-fysiotherapie-logo-klein
crkbo_instelling_rgb
NRTO_keurmerk-170px